Missie X groep Stokstaartjes

20-03-2018
De Stokstaartjes doen mee met Missie X: Train als een astronaut!

Wat is Missie X?

Missie X is een wedstrijd waarbij teams van basisschoolleerlingen leren over de principes van gezond eten en beweging. Ze strijden om punten door trainingsmodules uit te voeren en worden op deze manier enthousiast over de toekomst van de aarde in de ruimte en de onderwijsmogelijkheden in hun eigen toekomst. Leerlingen oefenen met wetenschappelijk redeneren en teamwork en doen mee aan praktische trainingsmissies die zich richten op kracht, uithoudingsvermogen, co÷rdinatie, evenwicht, ruimtelijk inzicht en nog veel meer.

De missie-activiteiten van Trainen als een astronaut zijn onder andere: Teruglopen naar het Basisstation, Krachttraining van de Bemanning, Maak een Ruimtewandeling, Missie: CONTROLE!, Spring Naar de Maan, Verken en Ontdek, Ruimte-Behendigheidsparcours, Lichtsnelheid, Opbouwen van een Astronautenkern, Samenstellen van een Bemanning, We beklimmen een Berg op Mars, Vreemde Planeet, Vreemde Zwaartekracht, Stap op je Ruimtefiets en Ruimterollen.

De wetenschappelijke onderwijsmodules zijn onder andere: Levende Botten, Sterke Botten, Hydratatiestation, De Energie van een Astronaut, Minder Zwaartekracht, Minder Vet.

 

Hoe heet ons team?

Ons team heet de Stok-o-nauten!

 

Wat hebben we al gedaan?

Wij hebben in de klas al van alles gedaan en geleerd om fit te worden. We hebben al fitness opdrachten gedaan waarbij je moest touwtje springen of opdrukken, we hebben geoefend met het beklimmen van een berg en gerend om onze conditie te verbeteren. Ook hebben we al een les gehad over botstructuren. Hierbij leerden we hoe een bot eruit ziet en hoe je een sterk bot krijgt. We hebben verschillende constructies bedacht om zoveel mogelijk gewicht te kunnen dragen en geleerd hoe je er als astronaut voor kunt zorgen dat niet alleen je spieren,  maar ook je botten sterk worden.

 

We gaan er de komende weken zeker mee door want iedereen is enthousiast!

 

 

 

Nieuws van SBO Op Maat

Op donderdag 18 april as. organiseren wij weer onze jaarlijkse fancy fair. Deze hapening start om...
Op vrijdag 12 april as. zijn de Koningsspelen. Dit duurt tot 12.30 uur. Daarna zijn alle leerlingen...
Op woensdag 3 april as. vindt de Grote Rekendag plaats. Het thema dit jaar is 'Uit verhouding'
Op dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf om de kinderen te fotograferen.
Powered by BasisOnline